top of page
20230210_154857.jpg
20230210_175655.jpg
20230211_095837.jpg
SREČANJE S POBRATENO LOVSKO DRUŽINO LENART

 

Srečanje lovcev poteka na več načinov. Eno izmed pomembnih srečanj lovcev je z lovci LD Lenart. Medsebojno sodelovanje poteka predvsem na izvedbi skupnih lovov. LD Lenart organizira vsakoletni tradicionalen lov na raco mlakarico, v naši družini pa zanje organiziramo skupni lov na visoko divjad.

 
 
TEKMOVANJE LGB KOZJAK
 

V našem okolju je še zmeraj ostal del stare organiziranosti lovstva. Ne zato, da bi bili proti novim zadevam, ampak preprosto zaradi stare navade, da smo se sosednje lovske družine zbirale na raznih srečanjih, lovih in skupaj planirali odstrel. Tako poteka tradicionalno srečanje in medsebojno sodelovanje med LD Vurmat, LD Gaj nad Mariborom in LD Boč na Kozjaku. Vsako leto se v tem smislu izvede tudi strelsko tekmovanje. Vsako leto pa je ena izmed treh LD tudi organizator lovske razstave. Tovrstno srečanje lovcev je postalo tradicionalno. 

 

 

 

TEKMOVANJA  ZNOTRAJ OBMOČNE LOVSKE ZVEZE MARIBOR

 

LZ Maribor vsako leto organizira srečanje lovcev na različne načine. Eno takih je v različnih tekmovanjih v katerih se udeležujemo člani naše LD. Gre za strelske tekme, tekmovanja v ribolovu, tekmovanja v kuhanju lovskega golaža in podobno. S tekmovanji pride do izraza druženje in srečanje lovcev prinese vedno kakšen napredek pri medsebojnem sodelovanju.

 

 

 

 

SREČANJE LOVCEV, KMETOVALCEV, LASTNIKOV ZEMLJIŠČ IN GOZDNIH POVRŠIN

 

Lovska družina tradicionalno vabi vse kmetovalcev, lastnike zemljišč in gozdnih površin na vsakoletno srečanje v lovski dom. Ob pripravi zabavnega, kulturnega ali izobraževalnega programa, se poskrbi tudi za medsebojno druženje in srečanje lovcev s kmetovalci. Divjad s katero upravljamo lovci, se pase na vaših in naših površinah. Nosilec aktivnosti je vsako leto starešina LD. Pogovori potekajo po različnih vprašanjih, predvsem pa o škodah. Škoda po divjadi je pereč problem ne samo naše ampak tudi drugih LD.

 

 

 

SODELOVANJE Z OSNOVNO ŠOLO SELNICA OB DRAVI

 

LD ob različnih priložnostih sodeluje z OŠ Selnica ob Dravi. Osnovnošolcem predstavlja del svoje dejavnosti. Učencem se predstavi divjad, LD, delo lovcev in vse kar je v zvezi z lovstvom. Ob lovskem obisku je učencem dana možnost, da se spoznajo tudi z lovsko literaturo, del pa je tudi prejmejo ob obisku lovske stojnice.

 

 

Hvala za vaše razumevanje.


 
bottom of page